Novice

SLIKA-_-anketa-1200x801.jpg

9. septembra, 2022

Vabimo vas, da izpolnite anketo (https://www.1ka.si/a/85c3bfe4), s katero želimo raziskati zadovoljstvo naših uporabnikov storitev v letu 2022.

Anketa vam bo vzela približno štiri minute.

Veselimo se vaših odgovorov ter se vam zahvaljujemo za čas in pomoč. Pomagali nam boste tudi tako, da povezavo do ankete delite naprej med naše uporabnike.

shutterstock_198730091.jpg

19. avgusta, 2022

JKP Šentjur obvešča  šole in vrtci, kateri v času šolskih počitnic niso obratovali, da je nujno potrebno izvajati preventivno izpiranje internih inštalacij vodovoda in pri tem smiselno uporabiti navodila na naslednji povezavi: https://www.nijz.si/sl/priporocila-lastnikom-objektov-za-hisno-vodovodno-omrezje-hvo-po-daljsi-prekinitvi-uporabe-pitne

Priporočilo velja tudi za gospodinjstva, ki so dalj časa odsotna od doma.

Hvala za razumevanje

20211114_150650-1200x900.jpg

18. julija, 2022

Z upadanjem količine padavin se znižujejo tudi gladine podzemnih voda, ki so vir pitne vode. Tako UPADANJE gladin podzemne vode beležimo tudi v »najizdatnejših virih pitne vode«, ki jih upravlja JKP Šentjur.

Vse uporabnike javnega vodovodnega sistema v občini Šentjur pozivamo k racionalnemu in odgovornemu ravnanju z vodo . Za zalivanje uporabimo prestreženo deževnico, ne umivamo avtomobilov, ne polnimo bazenov,…… Le tako nam bo uspelo premagati visoke temperature in sušno obdobje brez NADALJNJIH OMEJITEV rabe vode.

pexels-仕旻-康-5531123-1200x800.jpg

1. julija, 2022

Polnjenje bazenov lahko povzroči motnje preskrbe gospodinjstev s pitno vodo zlasti v popoldanskem času, ko je poraba že na splošno največja.

Zato je potrebno za vsako polnjenje bazenov pridobiti od upravljalca (JKP Šentjur d.o.o.) soglasje. To velja tudi za prostovoljna gasilska društva, ki so bila v teh dneh obveščena o prepovedi dostave vode za bazene (zalivanje, pranje, ipd.) brez soglasja JKP Šentjur d.o.o.

Odobritev odvzema vode izda dežurna služba za prijavo okvar in napak na javno vodovdnem omrežju, ki je dosegljiva na mobilni telefonski številki:  041 631 570.

Hvala, da nas upoštevate!

 

sozalnica.png

27. maja, 2022

Ali veste kaj je sožalnica?

Skrinjica, ki je v primeru pogreba namenjena zbiranju  sožalnih vizitk, v katero lahko zapišete besedo slovesa in podarite svojcem finančni prispevek, namesto prinašanja sveč in drugih žalnih aranžmajev.

Vizitka se diskretno odda v skrinjico, katere ključ imajo svojci pokojnega.

Prižgimo svečko manj, štejejo misli. Predniki ne bodo zamerili, potomci nam bodo hvaležni!

Zajeta-slika.png

17. maja, 2022

Javno komunalno podjetje Šentjur d.o.o. obvešča, da bo v četrtek, 19.5.2022, zaradi rednih vzdrževalnih del na podvozu (kontrola delovanja črpalk in kompletne signalizacije, odvoz peska in mulja, …) zaprta lokalna cesta Leona Dobrotinška na odseku podvoz Šentjur, in sicer od 16. do 20. ure.

Prosimo za razumevanje.

jonathan-borba-LITaAD0wV8g-unsplash-1200x1800.jpg

16. maja, 2022

V poletnih mesecih je običajno zaznana povečana poraba vode na javnem vodovodnem sistemu zaradi polnjenja bazenov in zalivanja. Občane naprošamo, da v kolikor polnite bazene iz  javnega vodovoda, to storite v nočnem času preko internega (hišnega) vodovodnega priključka. Polnjenje je potrebno predhodno najaviti na telefonsko številko 041 631 570.

Nikakor pa tega ne počnite preko hidrantov. Hidranti na javnem vodovodnem omrežju so namenjeni izključno požarni varnosti, zato morajo biti ves čas dostopni in v brezhibnem stanju. Vsakršen odvzem pitne vode iz javnih hidrantov brez dovoljenja in prisotnosti upravljavca javnega vodovoda je prepovedan. Odvzem lahko povzroči pomanjkanje pitne vode v vodovodnem sistemu, motnost pitne vode, spremembe v tlaku, nekontrolirano odtekanje… 

VSAKA KAPLJICA ŠTEJE!

MKCN.png

31. marca, 2022

V JKP Šentjur d.o.o. lahko prejmete informacije glede izbire, vgradnje in delovanju male komunalne čistilne naprave (MKČN) preko:

  • e-pošte: info@jkp-sentjur.si,
  • telefona: 03 747 16 44, 041 640 351

 

Na spletni strani Občine Šentjur je objavljen javni razpis za subvencioniranje gradnje malih komunalnih čistilnih naprav (MKČN): https://www.sentjur.si/objava/612413

Skrajni rok za oddajo vlog je 14.10.2022

 

svetovni-dan-vode-2021.jpg

22. marca, 2022

Osrednja tema letošnjega svetovnega dneva voda je podzemna voda, njeno geslo pa »Podzemna voda: Skrito naj postane vidno«.

Podzemne vode ne vidimo, njen vpliv pa je viden povsod. Podzemna voda, daleč od oči, pod površjem, je skrit zaklad, ki bogati naša življenja. V najbolj sušnih delih sveta je ponekod edini vir vode, ki je prebivalstvu na voljo.

V svetovnem merilu je skoraj vsa tekoča sladka voda – podzemna voda. Zagotavlja nam vire pitne vode, podpira sanitarne sisteme, kmetijstvo in industrijo ter je pomembna za ekosisteme.

Marsikje je človek s svojimi dejavnostmi kriv za prekomerno rabo in onesnaževanje podzemne vode. Spet drugje pa preprosto sploh ne vemo, koliko vode je pod površjem.

Podzemna voda bo imela ključno vlogo pri prilagajanju na podnebne spremembe. Da bi lahko trajnostno upravljali s tem dragocenim virom, se moramo povezati in delovati skupaj.

Čeprav je ne vidimo, moramo podzemno vodo bolje spoznati in razumeti njeno neprecenljivo vlogo.(Vir: Slovensko društvo za zaščito voda)

svetovni dan voda_22.marec_podzemna voda


© Javno komunalno podjetje Šentjur | Pravno obvestilo | Piškotki | Produkcija: