Novice

jonathan-borba-LITaAD0wV8g-unsplash-1200x1800.jpg

16. aprila, 2024

POLNJENJE BAZENOV

Polnjenje bazenov je možno samo na dva načina, in sicer:

  1. Polnjenje bazena preko vodomera iz vodovodnega omrežja:

Pred začetkom polnjenja bazena mora stranka obvestiti dežurno službo JKP Šentjur na telefonsko številko: 041 631 570, ki odobri odvzem vode.

Odvzeta voda se obračuna pri mesečnem računu za komunalne storitve glede na popis vodomera.

 

  1. Polnjenje bazena z vodo, ki jo pripeljejo gasilci:

Stranka  pri JKP Šentjur d.o.o. (elektronski naslov: info@jkp-sentjur.si ali telefon: 03 747 16 24) naroči zahtevano količino vode, ki jo bodo pripeljali gasilci.

Na osnovi naročila se pošlje stranki predračun, ki ga je potrebno plačati. Po plačilu predračuna mora stranka predložiti dokazilo o plačilu JKP Šentjur.

JKP Šentjur obvesti Prostovoljno Gasilsko Društvo (PGD) in dovoli odvzem vode na točno določenih hidrantih, skladno s količino vode, ki jo je stranka plačala po predračunu.

 

POLNJENJE BAZENOV IZ HIDRANTA JE PREPOVEDANO!

Hvala za razumevanje.

Svetovni-dan-voda-2024-–-Logo-barvni-1200x458.png

14. marca, 2024

Svetovni dan voda obeležujemo vsako leto 22. marca, od leta 1992, ko je bil izbran na konferenci Združenih narodov o okolju in razvoju v brazilskem mestu Rio de Janeiro. Njegov namen je ozaveščanje o pomenu pitne vode ter trajnostne rabe vodonosnikov.

Svetovni dan voda vsako leto osvetljuje pomen vode z različnih vidikov. Letošnja osrednja tema se glasi: Voda za mir. Voda lahko ustvari mir ali sproži konflikt. Ko je voda redka ali je onesnažena, ali ko ljudje nimajo (enakega) dostopa do nje, lahko narastejo napetosti med skupnostmi in državami.

Več kot 3 milijarde ljudi po vsem svetu je odvisnih od vode, ki prečka državne meje. Kljub temu ima le 24 držav sklenjene sporazume o sodelovanju za vso skupno vodo.

Ker se vplivi podnebnih sprememb povečujejo in število prebivalcev narašča, se je znotraj in med državami nujno treba združiti okoli zaščite in ohranjanja našega najdragocenejšega vira.

Javno zdravje in blaginja, prehranski in energetski sistemi, gospodarska produktivnost in okoljska celovitost so odvisni od dobro delujočega in pravično upravljanega vodnega kroga.


13. marca, 2024
Javno komunalno podjetje Šentjur d.o.o. bo izvajalo redna vzdrževalna dela na podvozu- Cesta Leona Dobrotinška. Zaradi tega bo od četrtka, 14. marca 2024, od 8:00 ure dalje, do petka, 15. marca 2024, do 17:00 ure, popolna zapora lokalne ceste LC 396270, odsek LC 396271 – Cesta Leona Dobrotinška skozi podvoz.
Prosimo vas za razumevanje in upoštevanje obvestil ter navodil prometne signalizacije.

 


8. marca, 2024

Prva popolna zapora lokalne ceste bo v soboto, 9. marca, in sicer predvidoma od 7. do 17. ure.

Druga popolna zapora bo predvidoma od ponedeljka, 11., do vključno petka, 15. marca, in sicer med 8. in 17. uro.

Obvoz bo organiziran po vzporednih cestah. Zapora bo označena z ustrezno cestno prometno signalizacijo v skladu z elaboratom zapore.

Več na: https://www.sentjur.si/objava/895325

pexels-pixabay-276502-1200x808.jpg

25. septembra, 2023

Dragi uporabniki naših storitev,

obveščamo vas, da smo v zadnjem mesecu ponovno zaznali nelegalni priključek na javnem vodovodnem sistemu. Nelegalne priključke odkrivamo s pomočjo sodobnega nadzornega sistema, s katerim  preverjamo pretoke vode v celotnem vodovodnem omrežju, po posameznih vodovodnih odsekih in vodovodnih priključkih.

Nelegalni priključki niso le kršitev zakonodaje, temveč tudi ovira za zagotavljanje kakovostne oskrbe z vodo za vse nas. Privedejo lahko do številnih težav na celotnem vodovodnem sistemu, in sicer:

  • zmanjšujejo razpoložljive vire vodovodnega sistema, kar lahko vpliva na oskrbo drugih uporabnikov,
  • povečujejo tveganje za onesnaženje vode, kar ogroža zdravje vseh nas,
  • zaradi povečanih pretokov (spreminjajočih pretokov) imamo oteženo delo pri iskanju okvar na vodovodnem omrežju,
  • obremenjujejo celoten sistem, kar lahko povzroči dodatne stroške za vse uporabnike, …

V prihodnjih mesecih bomo okrepili nadzor na terenu! V primeru najdbe nelegalnega priključka se prekine oskrba z vodo, poda se prijava na inšpekcijo in sledijo sankcije v skladu z zakonodajo.

V kolikor veste za nelegalni priključek vas pozivamo, da nam to nemudoma sporočite na elektronski naslov: info@jkp-sentjur.si, ali telefonsko številko 03 747 16 39.

S svojimi dejanji lahko pomagate ohraniti naš vodovodni sistem varen, učinkovit in trajnosten.

Hvala za vaše sodelovanje

Resized_20190425_124421_7698-1200x583.jpeg

28. avgusta, 2023

V času šolskih počitnic so bile številne ustanove zaprte, zato vas želimo opomniti o ključnih ukrepih za zagotavljanje varnosti internih vodovodnih inštalacij v objektih brez vsakodnevnih aktivnosti.

Z namenom varne oskrbe s pitno vodo, vas obveščamo in opominjamo na to, da je nujno pri objektih, kot so šole in vrtci, kateri v času šolskih počitnic niso obratovali, nujno potrebno izvajati preventivno izpiranje internih inštalacij vodovoda.  Z najboljšimi nameni za ustrezno vodooskrbo vam preventivno posredujemo priporočila NIJZ – nacionalnega inštituta za javno zdravje o načinu upravljanja z internimi vodovodnimi inštalacijami za dane primere. V prilogi e-pošte vam posredujemo priporočilo lastnikom objektov po daljši prekinitvi dobave pitne vode in tudi e-povezavo na spletno stran ( https://www.nijz.si/sl/priporocila-lastnikom-objektov-za-hisno-vodovodno-omrezje-hvo-po-daljsi-prekinitvi-uporabe-pitne ), kjer boste dobili poleg že omenjenega tudi večino ostalih odgovorov na temo ravnanja s pitno vodo.

Prosim, da z navedeno tematiko seznanite oziroma opomnite tiste, ki so za to odgovorni, še posebej v primeru šol in vrtcev, kateri v času šolskih počitnic niso obratovali. Kot distributer vode na javnem vodovodu (JKP Šentjur d.o.o.) smo vam za dodatna pojasnila in morebitno potrebno pomoč seveda zmeraj na voljo (kontakt: 03 747 16 39, matic.supovec@jkp-sentjur.si).

OBVESTILI LASTNIKOM OBJEKTOV PO DALJŠI PREKINITVI DOBAVE PITNE VODE

michal-balog-V5WDW9gvyCo-unsplash-1200x800.jpg

4. avgusta, 2023

Podjetje Jkp Šentjur obvešča uporabnike pitne vode, oskrbovane iz vodovodnega sistema na celotnem območju Občine Šentjur, da  do nadaljnega vodo 💦 za pitje iz javnega vodovodnega sistema ni potrebno prekuhavati.

To velja za vsa gospodinjstva, ki prejemajo položnico od Jkp Šentjur d.o.o.

Prosimo, da redno spremljate objave, ker bomo poostreno spremljali vodne vire ob napovedanih povečanih padavin.

Hvala za razumevanje!!!

💧💧💧

michal-balog-V5WDW9gvyCo-unsplash-1200x800.jpg

24. julija, 2023

Pomembno obvestilo za vse občane Občine Šentjur iz naselij Vrbno, Zlateče pri Šentjurju, Proseniško, Marija Dobje in Cerovec, ki se oskrbujejo iz vodovodnega sistema Celje (prejemajo račun od VO-KA Celje), da je izdan IZREDEN UKREP PREKUHAVANJA PITNE VODE! Več na: https://www.vo-ka-celje.si/sl/novica/izdan-ukrep-prekuhavanja-pitne-vode?fbclid=IwAR0xW8vZVmpk26_xGKfNhu3xMLgFo8_9-_ojdsZuA3jX5MnpW4zG1mw-4aU

20230610_170011-1200x1600.jpg

12. junija, 2023
  1. srečanje delavcev komunalnega gospodarstva Slovenije je letos potekalo v Kopru, kjer so se udeleženci lahko pomerili v različnih delovnih in športnih disciplinah.

Vsem zaposlenim JKP Šentjur, ki so se udeležili tekmovanj iskrene čestitke za požrtvovalnost. Posebne čestitke gredo ekipi delovnega tekmovanja v KANALIZACIJI, ki je osvojila 1. mesto, ter ekipi EKOLOŠKEGA SUPANJA, ki je osvojila 2 mesto. A brez navijačev, tudi tokrat nebi šlo.


© Javno komunalno podjetje Šentjur | Pravno obvestilo | Piškotki | Produkcija: