Novice

zaposlimo.png

6. maja, 2024

Si želite delati v prijaznem in urejenem delovnem okolju?
Čaka vas delovno mesto vodovodnega monterja v Javno komunalnem podjetju Šentjur.
Delo je skupinsko, zanimivo in zelo razgibano.

Pisne ponudbe z dokazili o izpolnjevanju pogojev bomo sprejemali do 5.6.2024 na naslovu:
JKP ŠENTJUR d.o.o.

Cesta Leona Dobrotinška 18

3230 ŠENTJUR

ali po elektronski pošti na
bernardka.pevec@jkp-sentjur.si
Kandidati bodo o izboru obveščeni po pošti ali elektronski pošti.

Več na: https://jkp-sentjur.si/zaposlimo/

Rectangle-5-1.png

30. aprila, 2024

Eodem modo typi, qui nunc nobis videntur parum clari, fiant sollemnes in futurum. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Ut wisi enim ad minim veniam, quis nostrud exerci tation ulla.

20240419_112353-1200x900.jpg

22. aprila, 2024

Zlati certifikat ” Voda iz pipe ” 

Z veseljem sporočamo, da je naše podjetje  dne 19.april  2024 prejelo Zlati certifikat »Voda iz pipe«.

S pridobitvijo Zlatega certifikata »Voda iz pipe« nadaljujemo s pomembnimi koraki k spodbujanju pitja vode iz pipe. Ter posledično k zmanjševanju količine odpadkov in ogljičnega odtisa, ohranjanju naravnih virov in izvajanju ukrepov za spodbujanje zdravja zaposlenih, poslovnih partnerjev in drugih, s katerimi sodelujemo.

Kot upravljavec javnega vodovoda si prizadevamo zagotavljati kakovost pitne vode za skoraj 20.000 uporabnikov v občini Šentjur. Zaradi tako pomembne naloge je pridobitev tovrstnega certifikata še večjega pomena. Več inforamcij o  kvaliteti pitne vode lahko dobite na tej povezavi https://jkp-sentjur.si/oskrba-z-vodo/kvaliteta-pitne-vode/.

 

jonathan-borba-LITaAD0wV8g-unsplash-1200x1800.jpg

16. aprila, 2024

POLNJENJE BAZENOV

Polnjenje bazenov je možno samo na dva načina, in sicer:

  1. Polnjenje bazena preko vodomera iz vodovodnega omrežja:

Pred začetkom polnjenja bazena mora stranka obvestiti dežurno službo JKP Šentjur na telefonsko številko: 041 631 570, ki odobri odvzem vode.

Odvzeta voda se obračuna pri mesečnem računu za komunalne storitve glede na popis vodomera.

 

  1. Polnjenje bazena z vodo, ki jo pripeljejo gasilci:

Stranka  pri JKP Šentjur d.o.o. (elektronski naslov: info@jkp-sentjur.si ali telefon: 03 747 16 24) naroči zahtevano količino vode, ki jo bodo pripeljali gasilci.

Na osnovi naročila se pošlje stranki predračun, ki ga je potrebno plačati. Po plačilu predračuna mora stranka predložiti dokazilo o plačilu JKP Šentjur.

JKP Šentjur obvesti Prostovoljno Gasilsko Društvo (PGD) in dovoli odvzem vode na točno določenih hidrantih, skladno s količino vode, ki jo je stranka plačala po predračunu.

 

POLNJENJE BAZENOV IZ HIDRANTA JE PREPOVEDANO!

Hvala za razumevanje.

Svetovni-dan-voda-2024-–-Logo-barvni-1200x458.png

14. marca, 2024

Svetovni dan voda obeležujemo vsako leto 22. marca, od leta 1992, ko je bil izbran na konferenci Združenih narodov o okolju in razvoju v brazilskem mestu Rio de Janeiro. Njegov namen je ozaveščanje o pomenu pitne vode ter trajnostne rabe vodonosnikov.

Svetovni dan voda vsako leto osvetljuje pomen vode z različnih vidikov. Letošnja osrednja tema se glasi: Voda za mir. Voda lahko ustvari mir ali sproži konflikt. Ko je voda redka ali je onesnažena, ali ko ljudje nimajo (enakega) dostopa do nje, lahko narastejo napetosti med skupnostmi in državami.

Več kot 3 milijarde ljudi po vsem svetu je odvisnih od vode, ki prečka državne meje. Kljub temu ima le 24 držav sklenjene sporazume o sodelovanju za vso skupno vodo.

Ker se vplivi podnebnih sprememb povečujejo in število prebivalcev narašča, se je znotraj in med državami nujno treba združiti okoli zaščite in ohranjanja našega najdragocenejšega vira.

Javno zdravje in blaginja, prehranski in energetski sistemi, gospodarska produktivnost in okoljska celovitost so odvisni od dobro delujočega in pravično upravljanega vodnega kroga.


13. marca, 2024
Javno komunalno podjetje Šentjur d.o.o. bo izvajalo redna vzdrževalna dela na podvozu- Cesta Leona Dobrotinška. Zaradi tega bo od četrtka, 14. marca 2024, od 8:00 ure dalje, do petka, 15. marca 2024, do 17:00 ure, popolna zapora lokalne ceste LC 396270, odsek LC 396271 – Cesta Leona Dobrotinška skozi podvoz.
Prosimo vas za razumevanje in upoštevanje obvestil ter navodil prometne signalizacije.

 


8. marca, 2024

Prva popolna zapora lokalne ceste bo v soboto, 9. marca, in sicer predvidoma od 7. do 17. ure.

Druga popolna zapora bo predvidoma od ponedeljka, 11., do vključno petka, 15. marca, in sicer med 8. in 17. uro.

Obvoz bo organiziran po vzporednih cestah. Zapora bo označena z ustrezno cestno prometno signalizacijo v skladu z elaboratom zapore.

Več na: https://www.sentjur.si/objava/895325

pexels-pixabay-276502-1200x808.jpg

25. septembra, 2023

Dragi uporabniki naših storitev,

obveščamo vas, da smo v zadnjem mesecu ponovno zaznali nelegalni priključek na javnem vodovodnem sistemu. Nelegalne priključke odkrivamo s pomočjo sodobnega nadzornega sistema, s katerim  preverjamo pretoke vode v celotnem vodovodnem omrežju, po posameznih vodovodnih odsekih in vodovodnih priključkih.

Nelegalni priključki niso le kršitev zakonodaje, temveč tudi ovira za zagotavljanje kakovostne oskrbe z vodo za vse nas. Privedejo lahko do številnih težav na celotnem vodovodnem sistemu, in sicer:

  • zmanjšujejo razpoložljive vire vodovodnega sistema, kar lahko vpliva na oskrbo drugih uporabnikov,
  • povečujejo tveganje za onesnaženje vode, kar ogroža zdravje vseh nas,
  • zaradi povečanih pretokov (spreminjajočih pretokov) imamo oteženo delo pri iskanju okvar na vodovodnem omrežju,
  • obremenjujejo celoten sistem, kar lahko povzroči dodatne stroške za vse uporabnike, …

V prihodnjih mesecih bomo okrepili nadzor na terenu! V primeru najdbe nelegalnega priključka se prekine oskrba z vodo, poda se prijava na inšpekcijo in sledijo sankcije v skladu z zakonodajo.

V kolikor veste za nelegalni priključek vas pozivamo, da nam to nemudoma sporočite na elektronski naslov: info@jkp-sentjur.si, ali telefonsko številko 03 747 16 39.

S svojimi dejanji lahko pomagate ohraniti naš vodovodni sistem varen, učinkovit in trajnosten.

Hvala za vaše sodelovanje


© Javno komunalno podjetje Šentjur | Pravno obvestilo | Piškotki | Produkcija: