Novice

pexels-仕旻-康-5531123-1200x800.jpg

1. julija, 2022

Polnjenje bazenov lahko povzroči motnje preskrbe gospodinjstev s pitno vodo zlasti v popoldanskem času, ko je poraba že na splošno največja.

Zato je potrebno za vsako polnjenje bazenov pridobiti od upravljalca (JKP Šentjur d.o.o.) soglasje. To velja tudi za prostovoljna gasilska društva, ki so bila v teh dneh obveščena o prepovedi dostave vode za bazene (zalivanje, pranje, ipd.) brez soglasja JKP Šentjur d.o.o.

Odobritev odvzema vode izda dežurna služba za prijavo okvar in napak na javno vodovdnem omrežju, ki je dosegljiva na mobilni telefonski številki:  041 631 570.

Hvala, da nas upoštevate!

 

sozalnica.png

27. maja, 2022

Ali veste kaj je sožalnica?

Skrinjica, ki je v primeru pogreba namenjena zbiranju  sožalnih vizitk, v katero lahko zapišete besedo slovesa in podarite svojcem finančni prispevek, namesto prinašanja sveč in drugih žalnih aranžmajev.

Vizitka se diskretno odda v skrinjico, katere ključ imajo svojci pokojnega.

Prižgimo svečko manj, štejejo misli. Predniki ne bodo zamerili, potomci nam bodo hvaležni!

Zajeta-slika.png

17. maja, 2022

Javno komunalno podjetje Šentjur d.o.o. obvešča, da bo v četrtek, 19.5.2022, zaradi rednih vzdrževalnih del na podvozu (kontrola delovanja črpalk in kompletne signalizacije, odvoz peska in mulja, …) zaprta lokalna cesta Leona Dobrotinška na odseku podvoz Šentjur, in sicer od 16. do 20. ure.

Prosimo za razumevanje.

jonathan-borba-LITaAD0wV8g-unsplash-1200x1800.jpg

16. maja, 2022

V poletnih mesecih je običajno zaznana povečana poraba vode na javnem vodovodnem sistemu zaradi polnjenja bazenov in zalivanja. Občane naprošamo, da v kolikor polnite bazene iz  javnega vodovoda, to storite v nočnem času preko internega (hišnega) vodovodnega priključka. Polnjenje je potrebno predhodno najaviti na telefonsko številko 041 631 570.

Nikakor pa tega ne počnite preko hidrantov. Hidranti na javnem vodovodnem omrežju so namenjeni izključno požarni varnosti, zato morajo biti ves čas dostopni in v brezhibnem stanju. Vsakršen odvzem pitne vode iz javnih hidrantov brez dovoljenja in prisotnosti upravljavca javnega vodovoda je prepovedan. Odvzem lahko povzroči pomanjkanje pitne vode v vodovodnem sistemu, motnost pitne vode, spremembe v tlaku, nekontrolirano odtekanje… 

VSAKA KAPLJICA ŠTEJE!

MKCN.png

31. marca, 2022

V JKP Šentjur d.o.o. lahko prejmete informacije glede izbire, vgradnje in delovanju male komunalne čistilne naprave (MKČN) preko:

 • e-pošte: info@jkp-sentjur.si,
 • telefona: 03 747 16 44, 041 640 351

 

Na spletni strani Občine Šentjur je objavljen javni razpis za subvencioniranje gradnje malih komunalnih čistilnih naprav (MKČN): https://www.sentjur.si/objava/612413

Skrajni rok za oddajo vlog je 14.10.2022

 

svetovni-dan-vode-2021.jpg

22. marca, 2022

Osrednja tema letošnjega svetovnega dneva voda je podzemna voda, njeno geslo pa »Podzemna voda: Skrito naj postane vidno«.

Podzemne vode ne vidimo, njen vpliv pa je viden povsod. Podzemna voda, daleč od oči, pod površjem, je skrit zaklad, ki bogati naša življenja. V najbolj sušnih delih sveta je ponekod edini vir vode, ki je prebivalstvu na voljo.

V svetovnem merilu je skoraj vsa tekoča sladka voda – podzemna voda. Zagotavlja nam vire pitne vode, podpira sanitarne sisteme, kmetijstvo in industrijo ter je pomembna za ekosisteme.

Marsikje je človek s svojimi dejavnostmi kriv za prekomerno rabo in onesnaževanje podzemne vode. Spet drugje pa preprosto sploh ne vemo, koliko vode je pod površjem.

Podzemna voda bo imela ključno vlogo pri prilagajanju na podnebne spremembe. Da bi lahko trajnostno upravljali s tem dragocenim virom, se moramo povezati in delovati skupaj.

Čeprav je ne vidimo, moramo podzemno vodo bolje spoznati in razumeti njeno neprecenljivo vlogo.(Vir: Slovensko društvo za zaščito voda)

svetovni dan voda_22.marec_podzemna voda

IMG_9915-1200x1600.jpg

17. marca, 2022

V naseljih Vrbno in Tratna pri Grobelnem so potekala 16. in 17. marca 2022 nujna vzdrževalna dela. Na obeh lokacijah sta se vgradila kontrolna jaška, s katerim se bo meril pretok vode po posameznih odsekih javnega vodovodnega omrežja.

 

20211110_141000-1200x900.jpg

10. novembra, 2021

Na podlagi Odloka o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19 (Uradni list RS, št. 174/2021):

 • je začasno prepovedano zbiranje ljudi. Ne glede na prejšnji stavek je zbiranje dovoljeno skupini oseb, če gre za ožje družinske člane ali člane skupnega gospodinjstva. Zbiranje je dovoljeno samo ob smiselnemu upoštevanju vseh higienskih navodil oziroma priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ), ki so objavljena na spletnih straneh NIJZ.
 • Morajo pogoj prebolevnosti, cepljenja ali testiranja (PCT) izpolnjevati vse osebe, ki so uporabniki storitev ali udeleženi ali prisotni pri izvajanju dejavnosti ali v okoljih v Republiki Sloveniji. Osebi, ki ne izpolnjuje pogoja PCT, se ne dovoli uporabe storitve oziroma udeležba ali prisotnost pri izvajanju dejavnosti ali v okoljih v Republiki Sloveniji.
 • Izpolnjevanje PCT pogoja in uporaba zaščitne kirurške ali FFP2 maske je obvezna pri gibanju in zadrževanju v vseh zaprtih javnih krajih oziroma prostorih.
 • Uporaba zaščitne maske je obvezna tudi pri gibanju in zadrževanju na odprtih javnih krajih oziroma prostorih, če ni mogoče zagotoviti medosebne razdalje najmanj 1,5 m. Ne glede na prejšnji stavek nošenje zaščitne maske ni potrebno, če člane istega gospodinjstva in je zagotovljena medosebna razdalja najmanj 1,5 m do drugih oseb.
 • Ob vstopu v zaprt javni prostor je obvezno razkuževanje rok z razkužilom, ki je registrirano za ta namen in uvrščeno v Register biocidnih proizvodov, ki ga vodi in na svoji spletni strani objavlja Urad Republike Slovenije za kemikalije.

Za izpolnjevanje PCT pogoja se je potrebno izkazati z veljavnim osebnim dokumentom in z enim od spodaj navedenih dokazil, in sicer:

 • z dokazilom o negativnem rezultatu testa PCR, ki ni starejši od 72 ur od odvzema brisa ali testa HAG, ki ni starejši od 48 ur od odvzema brisa;
 • z digitalnim COVID potrdilom EU v digitalni ali papirnati obliki, opremljenim s kodo QR (v nadaljnjem besedilu: EU DCP);
 • z digitalnim COVID potrdilom tretje države v digitalni ali papirnati obliki, opremljenim s kodo QR, ki vsebuje vsaj enake podatke kot EU DCP in ga je pristojni zdravstveni organ tretje države izdal v angleškem jeziku;
 • z dokazilom o cepljenju zoper COVID-19, s katerim izkazujejo, da so prejele:

– drugi odmerek cepiva Comirnaty proizvajalca Biontech/Pfizer, cepiva Spikevax (COVID-19 Vaccine) proizvajalca Moderna, cepiva Sputnik V proizvajalca Russia’s Gamaleya National Centre of Epidemiology and Microbiology, cepiva CoronaVac proizvajalca Sinovac Biotech, cepiva COVID-19 Vaccine proizvajalca Sinopharm, cepiva Vaxzevria (COVID-19 Vaccine) proizvajalca AstraZeneca ali cepiva Covishieldproizvajalca Serum Institute of India/AstraZeneca oziroma kombinacijo dveh cepiv iz te alineje. Dokazilo se pridobi takoj po prejetem drugem odmerku;

– odmerek cepiva COVID-19 Vaccine Janssen proizvajalca Johnson in Johnson/Janssen-Cilag. Dokazilo se pridobi z dnem cepljenja;

 • z dokazilom o pozitivnem rezultatu testa PCR, ki je starejši od deset dni, razen če zdravnik presodi drugače, vendar ni starejši od 180 dni;
 • z dokazilom o prebolevnosti iz prejšnje točke in dokazilom o cepljenju iz 4. točke tega člena, s katerim dokazujejo, da so bile v obdobju, ki ni daljše od 180 dni od pozitivnega rezultata testa PCR oziroma od začetka simptomov, cepljene z enim odmerkom cepiva iz prve alineje 4. točke tega člena. Zaščita se vzpostavi z dnem cepljenja.

Prosimo za dosledno upoštevanje priporočil. 

komunala-info-_-kaplja-2-e1637322348440-1200x948.jpg

16. septembra, 2021

Obveščamo vas, da je portal Komunala.info oblikovno in funkcionalno posodobljen. Dodana je možnost namestitve namizne aplikacije (računalnik) ali mobilne aplikacije (mobilnik, tablica).

Omogoča vam, da lahko preko spleta kadarkoli:

 • preverite podatke o vašem vodomeru,
 • pregledate izdane račune za vaše odjemno mesto,
 • pregledate stanje vaših obveznosti in plačil,
 • sporočite stanje vašega vodomera,
 • prijavite na elektronsko obliko računa.

Želimo vam prijetno uporabniško izkušnjo z novim portalom.


© Javno komunalno podjetje Šentjur | Pravno obvestilo | Piškotki | Produkcija: