PRIPOROČILA LASTNIKOM OBJEKTOV ZA INTERNO VODOVODNO OMREŽJE PO DALJŠI PREKINITVI UPORABE PITNE VODE

28. avgusta, 2023
Resized_20190425_124421_7698-1200x583.jpeg

V času šolskih počitnic so bile številne ustanove zaprte, zato vas želimo opomniti o ključnih ukrepih za zagotavljanje varnosti internih vodovodnih inštalacij v objektih brez vsakodnevnih aktivnosti.

Z namenom varne oskrbe s pitno vodo, vas obveščamo in opominjamo na to, da je nujno pri objektih, kot so šole in vrtci, kateri v času šolskih počitnic niso obratovali, nujno potrebno izvajati preventivno izpiranje internih inštalacij vodovoda.  Z najboljšimi nameni za ustrezno vodooskrbo vam preventivno posredujemo priporočila NIJZ – nacionalnega inštituta za javno zdravje o načinu upravljanja z internimi vodovodnimi inštalacijami za dane primere. V prilogi e-pošte vam posredujemo priporočilo lastnikom objektov po daljši prekinitvi dobave pitne vode in tudi e-povezavo na spletno stran ( https://www.nijz.si/sl/priporocila-lastnikom-objektov-za-hisno-vodovodno-omrezje-hvo-po-daljsi-prekinitvi-uporabe-pitne ), kjer boste dobili poleg že omenjenega tudi večino ostalih odgovorov na temo ravnanja s pitno vodo.

Prosim, da z navedeno tematiko seznanite oziroma opomnite tiste, ki so za to odgovorni, še posebej v primeru šol in vrtcev, kateri v času šolskih počitnic niso obratovali. Kot distributer vode na javnem vodovodu (JKP Šentjur d.o.o.) smo vam za dodatna pojasnila in morebitno potrebno pomoč seveda zmeraj na voljo (kontakt: 03 747 16 39, matic.supovec@jkp-sentjur.si).

OBVESTILI LASTNIKOM OBJEKTOV PO DALJŠI PREKINITVI DOBAVE PITNE VODE


© Javno komunalno podjetje Šentjur | Pravno obvestilo | Piškotki | Produkcija: