ZA ČISTO OKOLJE


24 ur na dan

Čistilna naprava Prevorje


Čistilna naprava Prevorje je biološka čistilna naprava proizvajalca KVT – Klavertec GmbH tipa MBBR in velikosti 45 PE. Sestavljena je iz treh delov, in sicer iz primarnega usedalnika, biološkega reaktorja in naknadnega usedalnika.

Primarni usedalnik je namenjen predčiščenju in usedanju trdnih delcev. Ta del služi kot zbiralnik blata. Biološko čiščenje temelji na postopku biofilma s prezračevanjem. V bioreaktorju je patentirani nosilni material, ki v odplakah doseže takšno specifično težo, da plava in prekrije celotno površino prekata v času mirovanja črpalke oziroma se vrtinči po vsem volumnu bioreaktorja v času prezračevanja. Na površini nosilnega materiala se naselijo mikroorganizmi, ki se prehranjujejo z organskimi snovmi v odplakah in jih presnavljajo v neoporečne snovi. Za ta proces je potreben kisik, ki ga dovajamo s kompresorji. Iz naknadnega usedalnika se biološko prečiščena voda odvaja preko iztočne cevi v odvodnik.
AKTUALNO

Preberite zadnje novice in bodite vedno na tekočem

21. junija, 2024

Eodem modo typi, qui nunc nobis videntur parum clari, fiant sollemnes in futurum. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Ut wisi enim ad minim veniam, quis nostrud exerci tation ulla.

10. junija, 2024

5. junija, 2024


POMOČ UPORABNIKOM


Pošljite nam sporočilo preko obrazca.

Z veseljem bomo odgovorili na vsa vaša vprašanja


JKP Šentjur d.o.o. bo kot upravljavec posredovane podatke obdelovala za namen obravnave vašega zahtevka z upoštevanjem napotkov v skladu z ZVOP-1..
Podatki se obdelujejo na podlagi vašega soglasja, ki ga podate s klikom na gumb Pošlji.
Podatki se bodo hranili do izteka namena obdelave


POŠLJI    © Javno komunalno podjetje Šentjur | Pravno obvestilo | Piškotki | Produkcija: